Ensimmäisinä jazzista kertovina kansainvälisinä musiikkijulkaisuina voidaan pitää vuonna 1934 aloittanutta Down Beatia ja vuotta myöhemmin Metronomea. Lehdissä oli kolumneja improvisoinnista ja sovittamisesta.
Rytmi oli suomalainen musiikkilehti, joka aloitti samaan aikaan. Se ilmestyi vuosina 1934–1937. Rytmin perusti Cecil H. Backmansson, joka tuki lehden toimintaa Rytmi-Pojat-orkesterin tuotoista. Jazzlehtenä aloittanut Rytmi laajensi myöhemmin näkökulmaansa käsittämään myös esimerkiksi elokuvan, kirjat sekä populaari-ilmiöt. Lisäksi aivan tavallisissa sanomalehdissä saattoi olla arvosteluja jazzkonserteista. Yleensä ne olivat hyvin kriittisiä ja klassisen musiikin arvomaailmaan perustuvia.
Rytmi-lehti aloitti uudelleen vuonna 1949, kun Backmansson otti yhteyttä Paavo Einiöön. Rytmi-lehden toimituskuntaan kuuluivat Paavon lisäksi Mosse Vikstedt ja päätoimittajana Backmansson. Vuonna 1966 Einiö luovutti Rytmi-lehden oikeudet Suomen Jazzliitolle korvauksetta.
Lauri Karvonen oli vuonna 1966 perustetun Suomen Jazzliiton ensimmäinen puheenjohtaja ja Helsingin Sanomien avustava jazzkriitikko. Jazzliitto perustettiin edistämään jazzkulttuuria ja jazzmusiikin ammattilaisten toimintaedellytyksiä Suomessa ja sen tehtäviin kuului mm. erilaiset tiedonvälitys- ja palvelutehtävät.
Rytmi-lehti oli pitkään jazzmusiikin erikoislehti, kunnes 1900-luvun lopulla se laajensi aihepiiriään muuhunkin rytmimusiikkiin. Kustantajaa usein vaihtanut Rytmi oli yksi koko maailman pisimpään ilmestyneistä musiikkilehdistä.
Jazzliitolta Rytmi siirtyi 1981 ja sen jälkeen se ilmestyi eri kustantajien julkaisemana aina vuoteen 2013 jazzin osuuden lehden sisällöstä vähentyessä jo 1990-luvulta lähtien.
Vuonna 1994 Osku Rajala perusti Jazzrytmit-lehden, jonka päätoimittajana ja tuottajana hän toimi. Lehti ilmestyi paperiversiona vuoteen 2008 asti, jonka jälkeen toiminta siirtyi verkkoon nimellä Jazzrytmit Web Magazine.
Lehden tavoitteena on edistää jazz- ja rytmimusiikin yleistä tuntemusta sekä toimia alan sidosryhmien ja tyylisuuntien äänitorvena.
Toukokuussa 2022 lehden päätoimittajaksi kutsuttiin Harri Aavaharju ja samassa yhteydessä julkaisualusta uusittiin. Toimintaperiaate on edelleen sama kuin aivan alussa eli kertoa laajasti jazz- ja rytmimusiikin ilmiöistä.
Kirjoittajia ja valokuvaajia kutsutaan mukaan aivan kuten koko lähes 90-vuotisen toiminnan aikana on tehty. Jazzrytmit Web Magazine tarjoaa jazzalan toimijoille alustan kertoa toiminnastaan.