• Yhteystiedot
22.09.2023 08:21
  • Kirjaudu
Jazzrytmit
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Festivaalit
  • Konsertit
  • Levyt ja kirjat
  • Arkisto
No Result
View All Result
Jazzrytmit
No Result
View All Result
Home Esittelyt

Kansainvälisesti menestynyt kitaristimme Kari Antila

Eija Talo-Oksala
3.9.2013
Esittelyt, Muusikot
A A

Kuvat: Olli Sulin, Kari Antilan arkisto

Kari Antila, Laitilasta kansainväliseen menestykseen

Laitilasta syntyisin oleva Kari Antila soitteli jo nelivuotiaana nokkahuilua. Pojan täytettyä kuusi vuotta alkoivat pianon koskettimet tulla klassispainotteisen soitonopetuksen myötä tutuiksi.

– Pianonsoitto rupesi kuitenkin tuntumaan pakkopullalta ja siirryinkin kitaran varteen 12-vuotiaana. Innostuin kitaransoitosta heti ja eipä aikaakaan, kun  olin  mukana paikallisessa kellaribändissä, joka soitti mm. Hurriganesin hittejä. Laitilassa ei tuolloin ollut kitaran soitonopetusta tarjolla, mutta eipä se meitä haitannut, soitto sujui hyvin korvakuuloltakin, muistelee Antila.

Muusikon ammatti oli pyörinyt Antilan mielessä pitkään. Armeijan jälkeen hän pääsikin Oulunkylän Pop & Jazz Konservatorioon opiskelemaan. Opiskelun ohessa hän teki päivisin töitä, illat ja yöt menivät soittotreenien parissa.

– Lähdin vaihto-oppilaaksi Belgiaan ja vuoden siellä oleskeltuani päätin jäädä Belgiaan opiskelemaan jazz-linjalle Gentin Kuninkaallisen Konservatorioon. Päätöksessäni painoi varsin paljon se, että Belgiassa jazz on eläväisempää ja sosiaalisempaa, se on ihmisten arkipäivässä mukana ja sitä kuulee kahviloissa, kaupoissa, joka puolella. Jazzilla ei ole Belgiassa samanlaista elitistä leimaa kuten Suomessa tahtoo vieläkin olla. Pääsin Belgiassa lopulta maisterinkoulutusohjelmaan ja valmistuin jazzmusiikin maisteriksi Gentistä v. 2006.  Pop- jazzmusiikkipedagogin paperit sain Stadiasta eli nykyisestä Metropoliasta v. 2007.

– Solmin ajan myötä ystävyyssuhteita monien muusikoiden kanssa. Päivät opiskelin  ja iltaisin kävin “jazzin katukoulua” eli tein soittokeikkoja tienatakseni rahaa opiskelua varten. Soitin tuolloin mm. belgialaisen tenorisaksofonisti Andy Declerckin kanssa. Aloimme saada nimeä ja v. 2007 julkaistu levymme ”1000 Miles Away” sai erittäin myönteisen vastaanoton. Pian sainkin huomata kuuluvani virallisesti Belgian ns. “tunnettujen” jazzsoittajien joukkoon. Esiinnyimme kuuluisissa konserttisaleissa mm. Belgiassa ja Hollannissa. Tuon kokoonpanon kanssa olemme olleet myös koto-Suomessa kiertueella, esim. Pori jazzeilla, Raumalla ja Turussa.

Saksofonisti Andy Declerck & Kari Antila Group esiintymässä Belgian Jazzlab Series kiertueella 2007
Opiskeluaikojen rahoja tienaamassa kuuluisassa Pariisin Olympiassa Italialaisen Frank Michaelin bändissä
Hans Van Oost, Belgian yksi tunnetuimpia jazzkitaristeja keikalla Kari Antilan kanssa.

New York mullistaa elämän

 

Antila vietti puolisen vuotta New Yorkissa vuoden 2012  aikana. Hän kertoo tuon ajan mullistaneen hänen elämänsä täysin. Museot ja muut turistinähtävyydet saivat jäädä, sillä Antilassa paloi vain halu oppia uutta ja imeä itseensä vaikutteita Jazzin Mekassa. Taival ei ollut helppo tai siloinen, sillä New York asetti uuden tulijan kovalle koetukselle, jopa vaarallisiinkin tilanteisiin.

– Alkuun oli tosi vaikeaa, kun en tuntenut kaupungissa oikein ketään. Minulla meni ehkä kuukausi aikaa tottua sikäläiseen, kovin itsekeskeiseen extreme -meininkiin. Kilpailu NY:ssa on niin kovaa, että jokaisella on pakko olla voimakas motivaatio ja into jatkaa ja pysyä siellä vastoinkäymisistä huolimatta. New Yorkissa on sitä paitsi vaikea saada esiintymistilaisuuksia, johtuen tietenkin äärimmäisen kovasta kilpailusta. Aloin kiertää eri jazzklubeilla jameissa ja nousin rohkeasti lavalle soittamaan tuntemattomien kanssa. Pian huomasin, että ulkoa osaamani n. 120 jazzstandardin repertuaari ei riittänyt kovinkaan pitkälle, sillä paikalla oli soittajia, joilla oli plakkarissaan tuhatkin standardia. Päätin siis sisukkaasti opiskella yötä päivää, kuunnella ja laajentaa standardien tuntemustani ja blokata niitä korvakuulolta levyiltä. Sinnikäs vaivannäköni ja sisukkuuteni palkittiin, sillä samalla kun repertuaarini kasvoi kohisten, pystyin sitä mukaa soittamaan uusia kappaleita jami-illoissa eri muusikoiden kanssa ja silloin oli toki helpompaa solmia kontakteja, iloitsee Antila.

Nuotit sivuun?

 

Eurooppalaisessa musiikin opiskelussa on nuotinluku ollut Antilan mukaan aina korostetussa asemassa. Hän toteaa, että nuotinluku on toki tärkeä taito esim. laulajaa säestävälle soittajalle, samoin big band –sovituksia ei voi oikein kuvitella soitettavan ilman nuotinnuksia. Erityisesti New Yorkissa jazz on ennemminkin kuulemisasia ja perustuu auraaliseen eli korvakuulolta oppimiseen.

– Euroopassa musiikkioppilaitosten opinto-ohjelmat ovat kehittyneet huimasti viimeisen 15 vuoden aikana. Konsensusta jazz- ja rytmimusiikin estetiikan painotuksista kuitenkin edelleen haetaan, ja eurooppalaiset ajatukset jazzmusiikin olemuksesta vaihtelevat hieman maittain. Keskustelua  herättää erityisesti amerikkalaisen jazzmusiikkiperinteen ja eurooppalaisten jazzmusiikkiajatusten välinen suhde. Omasta mielestäni olisi parasta, että jazzmuusikko oppisi soittamaan korvakuulolta, ollaan näistä jazzmusiikin estetiikan painotuksista sitten mitä mieltä tahansa. Jazz on perusolemukseltaan hetkessä elämistä: ei suunnitella, ei kokeilla mitään, vaan luodaan musiikkia siinä soittotilanteen aikana. Oman itsensä ja toisten kuunteleminen on tärkein asia! selvittää Antila.

New Yorkissa Antila laittoi viimeisetkin nuotit sivuun ja päätti, ettei enää aio opiskella jazzbiisejä nuoteista, jollei ole ihan pakko. Huomio on kiinnittynyt myös muihin soittimiin. Tämän seurauksena hän tuli hankkineeksi jokin aika sitten basson.

– Olen harjoitellut bassolinjojen soittamista korvakuulolta myös siitä syystä, että niitä on mukava soittaa. Samalla koko musiikinkuuntelu on totaalisempaa, kun harjoittelee kuulemaan eri instrumentteja esim. cd:ltä: ensin seuraa vaikkapa bassolinjoja, sitten rumputyöskentelyä, koskettimia jne.

– Olen oppinut monet jazzin salat käytännön kautta. Jammailuun et voi valmistautua etukäteen, sillä et tiedä, keiden kanssa kohta soitat, joten ainoa keino on opetella paljon biisejä ja treenata kuuloa. Soittotilanteessa on reagoitava nopeasti, olet joutunut veteen ja on paras opetella uimaan, neuvoo Antila.

– Erityistä New Yorkin jazzsoitossa oli mm. muusikoiden loistava “timefeel”. Muusikoilla oli aina hyvä rytminen artikulaatio ja fraseeraus oli hienojakoista. Euroopassa taas usein arvostetaan virtuositeettia ja kumarretaan vilkassormista soittajaa. Itse uskon, että ihmiset haluavat päästä mukaan tunnelmaan ja kuulla ennemmin melodista soitantaa kuin pelkkää nopeaa tykitystä, miettii Antila.

Antilan mielestä oman itsensä ja toisten kuunteleminen on jazzissa tärkein asia © Olli Sulin
New Yorkin yössä keikan jälkeen joulukuussa 2012
Matkan varrella Antila on tottunut avaamaan useita portteja

 

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

 

– Puoli vuotta oleskeltuani NY:ssa  täytyy tunnustaa, että tuosta suurkaupungista oli haikeaa lähteä pois. Taaksepäin ajatellen haikeutta ehkä ihmettelee, sillä vastoinkäymisiä taipaleelleni osui useita. Ensinnäkin alku oli hankala, kun en tuntenut ketään enkä osannut tarpeeksi jazzstandardeja. Sitten hurrikaani Sandy iski NY:iin sekoittaen kaupungin elämänmenon ja siinä sivussa omanikin.  Kuolema liippasi läheltä, kun sain sähköiskun vahvistimestani. Sähköisku poltti sormenpäähäni 3. asteen palovamman kohtaan, josta sähkö meni sisään, enkä pystynyt ymmärrettävästikään soittamaan vähään aikaan, Antila huokaa.

– Asuin vielä tuolloin vuokralla Varsinais-Suomen taidetoimikunnan residenssissä, jonka järjestämisestä olen kiitollinen Ilkka Rantamäelle ja muille taidetoimikunnassa. Sandyn riehuessa minun piti kuitenkin muuttaa residenssistä vuokra-asuntoon, joka sijaitsi Brooklynissä. Koko tilanne kaupungissa oli apokalyptinen. Kauppoihin oli pitkät jonot, vesikin oli joistain kaupoista loppu, julkinen liikenne ei toiminut, eikä mistään saanut taksia sillä polttoainetta säännösteltiin. Jouduin kävelemään muutaman päivän Brooklynin ja keskustan väliä aamuin illoin liki 20 kilometriä suuntaansa kantaen samalla 25 kiloa painavaa reppua saadakseni muuton toteutettua. Sisu ei siltikään mennyt kaulaan, vaikka tunnustankin, että tuolloin ajatus kotimaahan lähdöstä oli aika lähellä. En antanut periksi, vaan ajattelin:” Nyt otetaan miehestä mittaa! Kun tänne kerran on tultu, niin yritetään siis pärjätä!” Tilanne tuntui vähintäänkin farssilta, kun kipeän sormen takia en pystynyt soittamaan. Vähitellen kaikki lähti sujumaan ja aloin päästä soittamaan yhä useammissa sessioissa. Viimeisenä kuukautena soitin jo miltei kymmenkunta keikkaa eri jazzklubeilla New Yorkissa.

– Nyt jälkeenpäin asiaa mietittyäni luulen, että New Yorkin erikoinen extreme-ilmapiiri ja ihmisten huikea osaamisen taso johtuu juuri siitä, että siellä asuu niin paljon ihmisiä, jotka eivät ole antaneet periksi tai luovuttaneet vaikeuksia kohdatessaan. Kierrettyäni ympäri maailmaa ja saatuani kokemuksia muusikon elämästä eri maissa näen, että amerikkalaisessa kulttuurissa on hienoa sen kannustavuus ja eritoten se, että kaikille annetaan mahdollisuus menestyä. Kaupunki vaatii paljon omaa ponnistelua, mutta ”Tee se itse” -tyylillä pärjää. Ei ole väliä  mistä tulet, oletko nuori tai vanha, kaikille annetaan mahdollisuus näyttää kyntensä, kiittelee Antila.

Sessio Harlemissa 2012. Tuomo Uusitalo piano (vas.), Kari Antila kitara, Sam Weber bass, Jay Sawyer rummut
Kari Antila Groupin New York versio Manhattanilla . Kari Antila kitara (vas), Johannes Felscher basso, Chad Lefkowitz-Brown tenorisaksofoni, Jesse Simpson, rummut
Kari Antila ja jazzkitaralegenda Bucky Pizzarelli ( 87 v.) Jazzklubi Smalsissa New Yorkissa

Yleisöä on erilaista

 

– Yhdysvalloissa ja Euroopassa alkoholin nautiskelu yleisön keskuudessa on jazzkeikoilla kuvassa mukana. Suomessa humalahakuisuus on tavallista ja se antaa oman leimansa konsertteihin, sillä ne ovat selvästi levottomampia kuin muualla. Suomessa ihmiset eivät aina muista kuunnella hiljaa, vaan jossain kohtaa iltaa saattaa meno yltyä kovaksikin. Tämä haittaa tietysti muusikoiden työskentelyä ja keskittymistä. Itse yritän näissäkin kohdissa sopeutua tilanteeseen ja saada ihmiset jollain konstilla kuuntelemaan, selvittää Antila ja jatkaa:

– Belgiassa yleisö tulee mielellään jazzkonsertteihin. Arvelen syyn olevan maan jazzhistoriassa, sillä moni amerikkalainen muusikko on aikoinaan asunut Belgiassa, kuten Bill Frisell, Chet Baker ja monet muut.  Belgiasta on kotoisin myös muutama euroopan kaikkien aikojen parhaista jazzkitaristeista, kuten René Thomas, Django Reinhardt, ja Philip Catherine.

Antilan mukaan katolinen kulttuurikin vaikuttaa konserttikäyttäytymisen taustalla.

– Belgiassa saa pitää hauskaa ja juoda viiniä tai olutta, mutta jos tulee humalaan, on se erehdys ja silloin on mentävä kotiin. Jos joku vielä silloinkin jatkaa juomistaan, hän menettää kasvonsa ja häpeä jälkikäteen on suuri. Amerikoissakin tykätään kuunnella jazzia, onhan se jazzin synnyinmaa. Yleisö osaa pitää hauskaa, mutta juhlii pääosin tyylikkäästi.

Säveltäjä Antila

 

– Sävellykseni syntyvät useinkin sattumalta. Kun olen tekemässä jotain, saattaa päässäni alkaa soida jokin idea tai melodianpätkä. Tallennan sen nopeasti, jottei se pääse unohtumaan. Kerään eräänlaista ideapankkia. Muutaman ajan kuluttua palaan takaisin ideoihini ja alan muokata niitä eteenpäin. Soinnut tulevat usein automaattisesti, mutta kappaleen lopullisen rakenteen muokkaus vie aikaa, joskus viikkojakin. Sisäinen intuitioni kertoo, milloin sävellys on valmis. Kun jokin sävellys on työn alla, en pysty ollenkaan treenaaman soittamista, sillä sävellys pyörii mielessä koko ajan sekoittaen ajatukseni. Tuo luomisen tuska välillä turhauttaa, kun tuntuu, ettei pääse etenemään. Käyn tietenkin keikoilla ja annan soittotunteja, mutta en pysty keskittymään treenaamiseen ennen kuin sävellys on valmis.

– Euroopassa minulle ovat monet kanssamuusikot sanoneet, että olen kovin itsekriittinen, melkein liiaksikin.  New Yorkista löysin toisaalta paljon muusikoita, jotka olivat vielä minuakin kriittisempiä. Tykkään viilata jotakin biisin yksityiskohtaa ja haluan perustella ratkaisuni itselleni juurta jaksain. Sävellyksissäni yritän selittää rakkauttani musiikkiin ja toivon, että tämä välittyy myös kuulijoilleni. New Yorkissa koen päässeeni lähemmäs ja syvemmälle musiikkiin. Siellä punnittiin, kuinka tulisesti musiikkia rakastan: parisuhteeni joutui koetukselle pitkän eron ja välimatkan takia, olin kuolla sähköiskuun, soittamiseen tullut harmillinen tauko sormivamman takia ja hurrikaanin aikana sattuneet vastoinkäymiset. Nyt tiedän, että kaiken kokemani jälkeen osaan tuoda sydämeni soittamiseeni, herkistyy Antila ja jatkaa:

– New Yorkissa oli kova taistelumeininki. Soitin siellä yötä päivää ja huomaan miettiväni yhä uudestaan, jopa päivittäin, siellä oppimiani asioita. Tarkkailen ja keskityn musiikin eri elementteihin eri tavalla kuin ennen. Erityisen antoisiksi koin keskustelut musiikin estetiikasta muiden muusikoiden kanssa. Keskustelut avasivat minulle uusia ovia soittamiseen ja tulkintaan.

– Rakastuin jazzstandardeihin New Yorkissa. Niitä soittaessani tunnen löytäneeni nyt sen saman sourcen, saman tunteen ja virran, jonka kuulen esim. Keith Jarretin trion esityksissä.  Keith Jarretista on tullut minulle viime aikoina suuri inspiraation lähde ja hänen musiikkinsa on auennut minulle aivan uudella tapaa. Tiedän joidenkin suhtautuvan  hieman vähättelevästi standardeihin: ” No, otetaan nyt sitten tähän väliin joku stankku! ” He eivät vaan ole vielä löytäneet rakkauttaan standardeihin. Se on kuitenkin mahdollista löytää, jos tietää mistä lähteä etsimään, pohtii Antila.

“The River of Life” © Marleen Mortier
Kari Antila tutuissa Aurajokimaisemissa © Olli Sulin
Kari Antila Pori Jazz 2011 © Olli Sulin

Mantegna ja tulevaisuuden suunnitelmia

 

Antila arvostaa myös kuvataidetta. Hän käy usein mm. Louvren taidemuseossa ihailemassa mestareiden kädenjälkeä. Turussa Hamburger Börsin terassilla istuessamme Antila näyttää tietokoneeltaan Andrea Mantegna –nimisen taidemaalarin teoksia.

– 1400-1500 –luvulla eläneen Mantegnan maalaukset ovat täynnä symboliikkaa. Niissä on uskomaton tunnelma ja erikoisia yksityiskohtia. Hänen teoksensa tekevät minuun joka katselukerta niin syvän vaikutuksen, että päätin antaa alkusyksystä julkaistavan ”The North Wind” CD:n yhdelle sävellyksellekin samaisen maalarin nimen, paljastaa Antila.

– Elämässä voi tapahtua mitä vaan, mutta toivon, että saan jatkaa soittamista tulevaisuudessakin. Opiskeluaikana soitin Belgian, Ranskan ja Hollannin tunnetuimpien laulajien bändeissä. Olin silloin nobody, vaikka yleisöä saattoikin olla kerralla 10 000, naurahtaa Antila.

Antila aloittaa pian orkesterikiertueen Belgiassa, jonka orkesterin leaderina on  uuden levynsä julkaiseva meksikolainen Luiz Marquez. Myös Pariisi ja New York kiinnostavat Antilaa tulevaisuudessa. Antila toivoo ensi vuonna löytävänsä omalle “The North Wind “- kvintetilleen mahdollisimman paljon konserttesiintymisiä ja ehtivänsä myös Suomeen keikkailemaan.

Kari Antila Group feat. Manuel Dunkel Pori Jazz 2011 © Olli Sulin
Kari Antila ja Manuel Dunkel Rauma Jazzeilla 2011
Kari Antila, mies ja kitara © Olli Sulin

Oudoin keikka

 

– Jouduin kerran hyvin erikoiseen tilanteeseen Belgiassa, kun menin paikkaamaan yhtä kitaristia ns. ”Boomfanfare” –orkesteriin. Bändi soitti eräänlaista balkanilaista kansanmusiikkia yhdistettynä puhallinmusiikkiin. En ollut koskaan aiemmin kuullutkaan sellaisesta, mutta pian huomasin olevani junassa matkalla Brysseliin kitaran ja vahvistimen kera. Keikkapaikkana oli tori, jossa vietettiin  keskiaikajuhlia. Paikalla ollut yleisö koostui eri firmojen edustajista, joille tarjottiin hyvä keskiaikaillallinen juomineen kaikkineen.Tiedusteltuani missä keikkapaikkamme on, unkarilainen muusikkoystäväni osoitti läheistä suurioksaista puuta ja sanoi: ”Tuossa.”  Ensin luulin juttua vitsiksi, mutta kohta meitä muusikoita, saksofonisteja, viulisteja, säkkipillistejä ym., oli jo köytettyinä puun oksiin. Itse soitin alaoksilla, mutta klarinetistimme Chilestä keikkui neljässä, viidessä metrissä. Toistimme tunnin kestävän musiikkiesityksemme taas seuraavana iltana, mutta sillä kertaa eri puussa, nauraa Antila.

 

 

ShareTweetSendSend
Eija Talo-Oksala

Eija Talo-Oksala

Aiheeseen liittyvää

Muusikko Ilkka Virton muistojamit Nyyrikissä

Muusikko Ilkka Virton muistojamit Nyyrikissä

Toimitus
4.9.2023

Viime kesäkuussa kuolleen muusikko Ilkka Virton muistojamit ke 20.9. klo 17.00-22.00  ravintola Nyyrikissä. Mukana bändejä, joissa Ilkka soitti. VAPAA PÄÄSY...

Milleriä monipuolisesti – klassikko-ohjelma ilahdutti

The Great Helsinki Swing Big Band syksy 2023

Harri Aavaharju
20.8.2023

Syksyn kalenteriin kannattaa merkitä hyvissä ajoin TGHBB:n konserttipäivät.´Luvassa on viisi hienoa konserttia. The Great Helsinki Swing Big Band on vuonna...

DDT teki suomalaisen jazzin historiaa vuonna 1980

Martti Koljonen
11.8.2023

Lokakuussa 65-vuotta täyttävä DDT Jazzband eli jazzravintola Groovyn (1977–1985) aikoihin yhtä parhainta ajanjaksoaan. Oktetti ehti tekemään vuonna 1980 kiireen keskellä...

Viikon suosituimmat

Jazztori 2023: vahva ja monipuolinen kokonaisuus

Jazztori 2023: vahva ja monipuolinen kokonaisuus

18.9.2023
Uri Caine kehitti spektaakkelin Bachin Goldberg-muunnelmista

Uri Caine kehitti spektaakkelin Bachin Goldberg-muunnelmista

16.9.2023

Basie Straight Ahead!

21.9.2023

Suosittelemme

Iso orkesteri svengasi Emilian ja Antin kanssa!

24.8.2023

CAFE CARUSEL – JAZZ “SWINGING STANDARD TIME”

12.9.2023

April Jazz Clubin syyskauden ohjelma on valmistunut

15.9.2023
  • Yhteystiedot

© 2022 Jazzrytmit - Vuodesta 1994. ISSN 1798-0607

No Result
View All Result
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Festivaalit
  • Konsertit
  • Levyt ja kirjat
  • Arkisto

© 2022 Jazzrytmit - Vuodesta 1994. ISSN 1798-0607

Kirjaudu sisään

Unohditko salasanasi?

Uusi salasanasi

Syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi:

Kirjaudu
Käytämme verkkosivuillamme evästeitä tarjotaksemme sinulle osuvimman kokemuksen muistamalla valintasi ja toistuvat vierailut. Napsauttamalla "Hyväksy kaikki" hyväksyt KAIKKIEN evästeiden käytön. Voit kuitenkin käydä "Evästeasetuksissa" antaaksesi mukautetun suostumuksen.
Hyväksy kaikkiKielläEvästeasetukset
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
CookieLawInfoConsent1 yearRecords the default button state of the corresponding category & the status of CCPA. It works only in coordination with the primary cookie.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
CookieDurationDescription
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSCsessionYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt.innertube::nextIdneverThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requestsneverThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
jnews_view_counter_visits[0]1 dayNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo