Kanneltalossa Helsingissä levytettiin 23.10. 2003 Thelonious Monkin suosituimpia sävellyksiä, esiintyjänä Veikko Hakkaraisen nimivahva Plonk Music Sextet. Matti Laipion arvio levystä löytyy TÄSTÄ

Veikko Hakkarainen (1941): ”Oma urani Monkin musiikin parissa alkoi vuonna 1957 16-vuotiaana ostetusta Monkin EP-levystä”. Monk on kuulunut hänen ohjelmistoonsa yli 60 vuotta!
”Monkin musiikki pohjautuu paljolti bluesiin ja nuorena kirkossa säestämäänsä musiikkiin”, kertoo Hakkarainen, ”osa harmoniarakenteista on eurooppalaisesta musiikista lähtöisin olevaa kvinttikulkua, mutta suuri osa poikkeaa siitä.

Se tekee musiikista poikkeavaa. Usein sanotaan, että äänet ovat vääriä, mutta ne ovat kuitenkin hyvin harkittuja.”
Esa Pethmania (1938) pidetään yhtenä suomalaisen jazzin kärkihahmoista. Hän on tehnyt yhteistyötä Hakkaraisen kanssa jo 1960-luvulta lähtien. Pethmanin pääsoitin on saksofoni, mutta hän soittaa myös huilua.

Pethman on soittanut muun muassa Radion Tanssiorkesterissa. Jazzin lisäksi hän on tehnyt uran myös iskelmämusiikin parissa kuten Laila Kinnusen ja Carolan taustayhtyeissä.
Andrei Sinenko on soittanut mm. Sven Nygårdin kanssa ja Jaso Big Bandissa.

Markku Veijonsuo (1961) on suomalaisen jazzpasunismin tärkeimpiä taitureita. Hänen ensimmäiset jazzpestinsä olivat perinteisten jazzorkestereiden pasuunasektiossa kuten Pori Big Bandissa ja Espoo Big Bandissa. Veijonsuo on toiminut myös UMOn pasuunasektion johtajana.

Eerik Siikasaari (1957) on ollut Hakkaraisen luottobasisti jo 1980-luvulta lähtien. Siikasaari tunnetaan pitkäaikaisesta työstään Trio Töykeiden basistina. Hän soittanut bassoa monissa eri kokoonpanoissa ja on myös paljon käytetty sessiomuusikko.

Esko ”Rusina” Rosnell (1943–2009) soitti lukemattomissa jazzkokoonpanoissa. Hän lienee yksi eniten levyttäneitä rumpaleitamme.
Rosnell ei keskittynyt pelkästään jazziin vaan soitti mitä tahansa musiikkia ja oli UMO:n perustajajäsen. Hänen kansainvälisesti merkittävin esiintymisensä on Dizzy Gillespien ja Arturo Sandovalin kanssa albumilla A Finland Station.
Thelonious Sphere Monk (1917–1982) oli yhdysvaltalainen jazzpianisti ja säveltäjä, joka tunnetaan omaperäisestä improvisaatiotyylistään sekä monista jazzstandardeiksi muodostuneista sävellyksistään. Monkia pidetään yhtenä jazzin bebop-tyylin perustajista.
Nyt Veikko Hakkarainen & Plonk Music Sextet on remasteroitu ja levystä on otettu rajoitettu painos. Hienon remasteroinnin on tehnyt Enno Mäemets ja EditRoom.
Levyä on saatavilla hintaan 20 eur/kpl sis. toimituskulut. Tilaukset: veikko.hakkarainen.pianisti@gmail.com
Veikko Hakkaraisen musiikkihistoria -näyttely Pasilassa

Veikko Hakkaraisen muusikkotaipaleesta ja musiikista vuosilta 1956-2023 on näyttely 3.4.-29.4.2023 Pasilan kirjastossa. Hänen uraansa kuuluivat musiikki, sanat ja matematiikka. Matemaatikkona 20 vuotta ja päätoimittajana 16 vuotta, mutta koko ajan musiikkia! Näyttely on esillä huhtikuun ajan.
Näyttely sisältää: Levytykset, Sävellykset, 30 klubikonserttia Suomalaisella klubilla, Jazzlegenda 2017 ja sen konsertti, Hotelli Kämpin nuottiaarteiston analyysi ja tangojen nuotinnus, Jazz-standardit fake bookeista, Thelonious Monk, John Coltranen musiikin analyysi, Miles Davis analyysi, Punainen Mylly, Kolmen pennin oopperan musiikki, Kieltolakilaulujen analyysi, Kirjatarkastelut, Nuottikirjatarkastelut, Kädenvääntö Olavi Virran kanssa 1959, Kuva Jallussa 1961, Äänitykset Musiikkiarkiston levyillä
Tapahtumapaikka: Pasilan kirjasto, Kellosilta 9, 00520 Helsinki