Old Time Jazz Band julkaisi 80-luvulla kaksi pitkäsoittoa. Ensimmäinen julkaisu, Old Time Jazz Band featuring Reine Rimón vuodelta 1984, vei orkesterin monille festivaaleille. Orkesteri koki siihen astisen uransa huippuhetken vuonna 1986, kun se kutsuttiin ainoana eurooppalaisena esiintyjänä New Orleans Jazz & Heritage festivaaleilla ja osaksi virallista ohjelmaa.

– Kahden viikon reissulla soitettiin puolen kymmentä keikkaa ja vietettiin myös kaksi hikistä päivää studiossa. Mukaan sessioon saimme paikallisia muusikoita.
– Rumpali Stanley A. Stephens, trumpetisti Gregg Stafford ja klarinetisti Michael White olivat mukana muutamalla raidalla, muistelee trumpetisti Harri Aavaharju.
– Äänitys tehtiin Niteshade-studiolla, äänittäjänä toimi Mike Hull. Masternauha kainalossa saavuimme Suomeen, jossa samaan aikaan lämmiteltiin Tšernobylin onnettomuuden jälkilöylyissä.
– Levy julkaistiin Mike Dinen 504-levymerkillä ja kuten asiaan kuului, toimitettiin siitä kappale myös YLE:n levystöön. En muista, että se olisi juurikaan saanut soittoaikaa.
– Miksi tämä levy nyt sitten pompsahti taas mieleen, johtui saamastani kirjeestä, jossa OTJB:n perustaja ja klarinetisti Tapani Renkonen kertoi seuraavaa tarinaa.
– Taisin kertoa parisen vuotta sitten, kuinka Hannu Taanilan “Näistä levyistä en luovu”-ohjelmassa soitettiin OTJB:n New Orleansisssa äänitetty High Society-kappale? Kerron vielä hieman lisää tuosta kokonaisuudesta näin karanteenin viihteeksi. Sitä tarkempaa tietoa, kun en muistaakseni teille silloin aiemmin antanut.

– Kuuntelen aina, jos paikalla olen, ainakin toisella korvalla tuota Anu Jaantilan toimittamaa “Näistä levyistä en luovu”-ohjelmaa YLE1:ssä. Tuossa nimenomaisessa Hannu Taanilan versiossa minut yllätti täysin viimeisenä kappaleena soitettu tuttu High Society.
– Ajattelin, että onpas Taanila välkky, kun on osannut hankkia tuon meidänkin levymme varastoonsa!
– No, näinhän ei tietenkään ollut, sillä otin yhteyttä sähköpostitse Anu Jaantilaan, kun en saanut suoraan Taanilan sähköpostia mistään selville. Olisin kertonut Taanilalle kiitokset harvinaisesta valinnastaan, mutta nyt se piti tehdä sitten toimittajan kautta.
– Kiittelin Jaantilaa kotimaisesta valinnasta ja kerroin terveiset OTJB:stä ja hän kertoi sitten, miten tuo ohjelman viimeisen kappaleen valinta oli tehty:
– Taanila oli halunnut loppuun jotakin vanhanaikaista vetävää kappaletta ja oli muistanut nimeltä ehdottaa siksi High Societya.
– He olivat Jaantilan kanssa selanneet ja kuunnelleet YLEn levystön mahdollisuuksia aiheesta ja kas, valinta oli kohdistunut tuohon meidän versioomme, koska siinä oli tuoreutta ja potkua parhaiten (siellähän soittaa mukana kolme afroamerikkalaistakin)!
– Mutta he eivät olleet edes lukeneet tarkemmin levynkantta huomatakseen mistä tuo äänite oli peräisin ja ketkä siinä soittivat. Yleensähän ohjelmassa kerrotaan esiintyjien nimetkin.

– Tästä huomataan selvästi, kuinka ohjelma antaa sen kuvan, että asianomaisella henkilöllä on kotonaan esitetyt äänitteet, joista hän on valinnut suosikkinsa.
– Henkilö pyrkii antamaan itsestään kuvan monipuolisena musiikki-ihmisenä, joka arvostaa laaja-alaisesti koko kirjoa.
– No, onhan Taanilakin urkuri. YLE haluaa kuitenkin vain tehdä musiikkiohjelmaa, johon saadaan liitettyä joku sopiva julkisuuden henkilö.
– Jaantila oli yllättynyt positiivisesti näin asiasta kuultuaan. Hän sanoi jopa, että pitäisipä ottaa selvää tuosta orkesteristamme tarkemmin jatkossa, mutta sitä aikaa hänellä ei ilmeisesti ole ollut ainakaan toistaiseksi.
– Jaantila kertoi asiat myös Taanilalle mutta hän ei ole ottanut yhteyttä asiasta. Niin, että olihan meillä aikoinaan aikamoinen orkesteri näin karanteenimuistoksi!
Levyllä on 9 raitaa. High Societyn lisäksi toinenkin marssi, 1919 March, joka oli keikkojemme avausnumero. Reine Rimónin laulamana oli mukana kaksi bluesia, Fogyism, ja St. Louis Blues. Lisäksi Reine lauloi kappaleet I´m Alone Because I Love You ja lentoemännälle hyvin sopivan Livin´ Highin. Kiperät instrumentaalit The Chant ja Livery Stable Blues täydentävät kokonaisuuden, jonka eräs huippuhetki koetaan gospel-numerossa Just A Closer Walk With Thee.
Levystä on tehty parikin uusintapainosta, joissa ratsastetaan huippuvieraiden nimillä. Gregg Stafford on vieraillut vuosittain Suomessa. Michael Whitea yritettiin saada Classic Jazz festareille 90-luvun lopulla siinä kuitenkaan onnistumatta. Stanley A. Stephens siirtyi yläkerran orkesteriin 80-luvun lopussa.
Old Time Jazz Band: Reine Rimón voc, Tapani Renkonen cl, Jouko Keskimäki tb, Seet Jaakola tb, Raimo Korkalainen bjo, Ilpo Rahtu p, Sakari Attila sousa, Alpo Collanus dm, Harri Aavaharju cnt.
Old Time Jazz Bandin High Societyn voit kuunnella tästä.