– Onneksi Coronan laantumisen jälkeen bändini kalenteriin on taas alkanut ilmestyä keikkabuukkauksia mukavasti. Seuraavana listalla on esiintyminen ti 14.3. klo 19.30 “Tuesday Night Hop” ravintola On The Rocks´ssa Helsingin keskustassa. Paikalla on melko paljon Lindy Hop -tanssijoita, mutta siellä on myös runsaasti istumapaikkoja niille, jotka haluavat vain istua ja kuunnella, Birger Lindström kertoo.

– Sitten vuorossa on pe 17.3. klo 19.00 Greyhound Jazzbandin järjestämä jam-tapahtuma Hotelli Arthurissa, Vuorikadulla. Sekin on aivan Helsingin keskustassa, joten sinnekin on helppo tulla. Itse soitan “Hot Jazz Boys” -nimisessä kokoonpanossa. Bändi koostuu seuraavista soittajista: Birger Lindström, klarinetti, Niklas Andersson, trumpetti, Thomas Branders, piano, Petri Tötterman, banjo ja Kari Korpinen, basso.

– Keskiviikkona 29.3 risteilen oman bändini kanssa Suomenlahdella. Kyseessä on jazz-risteily Viking XPRS:llä. Laiva lähtee Helsingistä Tallinnaan klo 10.30 ja palaa klo 19:30. Jazzristeilyjä tarjotaan harvoin, joten kannattaa tulla mukaan!

Jazzaava kemisti
Birger Lindström (s. 1947) on siviiliammatiltaan kemisti. Hän kiinnostui jazzista 1950- ja 60-lukujen taitteessa, jolloin Euroopassa elettiin suurta dixieboomia. – Aloitin esiintymiset jo oppikoulussa ja perustin oman bändin heti kun olin saanut klarinetin. Meillä oli aika paljon tanssikeikkoja, ei vain kouluissa, vaan myös monissa tanssipaikoissa Läntisellä Uudellamaalla.
– Bändillä ei oikeastaan ollut nimeä, vain ”Lindströmin orkesteri”. Soitimme niin paljon jazzia kuin vain yleisö kesti. Loput olivat sitten valssia, tangoa, jenkkaa yms. Tämä orkesteri lopetettiin, kun pääsin ylioppilaaksi ja lähdin Turkuun opiskelemaan syksyllä 1967.
– Siellä perustin Philip Hedlundin kanssa bändin, jonka nimi oli ”Svin för pärlor jazzband” eli suomeksi ”Sikoja helmille”. Keikkoja oli paljon erilaisissa opiskelijapaikoissa sekä Suomessa, Ruotsissa että Norjassa.

Birger Lindström muutti vuonna 1982 Lundiin ja kokosi siellä jälleen bändin nimeltä ”Groveyard Groovers Jazz Band ”.
– Ruotsissa soitimme opiskelijapaikoissa, mutta oli myös muita keikkoja jazzfestivaaleilla sekä erilaisilla jazzklubeilla kuten Stampenilla Tukholmassa, Jazzhusetilla Göteborgissa, Hot House-klubilla Malmössä.
Bändi voitti Ruotsin mestaruuden (Swedish Open i Gladjazz) vuonna 1987. Edellisenä vuonna Birger Lindström sai solistipalkinnon samassa kilpailussa.

Birger (2. oik.)
– Palasin Suomeen vuonna 2000 ja vähitellen löysin uusia soittokavereita. Olin mukana Alvi’s Dixie Stomperseissa. Kuuluin kolme vuotta Old Time Jazz Bandiin. Olen vieläkin mukana Reine Rimónin bändeissä Hot Papas ja Creole Kings, Gregg Staffordin Helsinki Jazzhoundeissa, Wendell Bruniouksen New Orleans Jazz Ensemblessä sekä New Orleans Rhythm Gangissa.

Keväällä 2011 Lindström perusti oman bändin; Birger’s Ragtime Band. Siitä on muodostunut yksi perinteisen jazzin kärkikokoonpanoistamme.
BRB on esiintynyt kaikilla tärkeillä perinnejazzia soittavilla areenoilla ja festivaaleilla kuten Pori Jazz, Baltic Jazz, Kaamos jazz ja Otava Jazz sekä Ruotsissa Hällevikin ja Askersundin festivaalit.
