UMO:n muusikot ovat saanet kesäduunia Vallilan konepaja-alueen Biergarten-ravintolassa. Satunnaista tosin, sillä jamit järjestetään torstaisin ja illan house band koostuu pitkälti UMO:n muusikoista. Jazz Jam Brewín venue sijaitsee Konepaja Biergartenin ulkoterassilla, osoitteessa Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki. Nimensä mukaan Biergartenista löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville.

Jamiperinteen mukaan illan house band soittaa setin ja toinen setti on varattu jammaajille. Eilisen keikan osalta raportti perustuu vain alkupuoliskoon. Illat on teemoitettu ja ensimmäinen seinälle nostettu ikoni oli John Coltrane. Perusteltu valinta myös siksi, että Coltrane soitti kaksi konserttia konepajan vieressä sijaitsevassa Kulttuuritalossa vuosina 1961 ja 1962. Asian palautii mieleen Biergartenin klubi-isäntä Egon.
-Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!
-Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikinaineryhmän, Metropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.
Manuel Dunkelin rakkaus Coltranea kohtaan on ollut kuultavissa hänen soitossaan niin pitkään, kun muistan. Keskittyminen tenorisaksofoniin on kannattanut. Soittimen soundi ja tekninen hallinta palvelee musikaalisuutta ja lopputulosta. Biisilista koostui yhtä standardia lukuun ottamatta Coltranen omista biiseistä. Täyden tunnin kestäneen setin sisältö oli 262, Grand Central, Some Other Blues, Naima, Time After Time ja Impressions.
Kvartetin kokoonpanosta löytyi kaksi tuttua nimeä. Pianisti Mikael Jakobssonin ja rumpali Aleksi Heinolan iloisuus ja hymyilevä olemus saivat soittamisen näyttämään helpolta. Taituruus ja musikaalisuus palvelivat kuitenkin musikaalista lopputulosta. Basisti Nathan Francis oli uusi tuttavuus, joka on Oregonista Suomeen rantautunut basisti. Notkea bassottelu suolikielillä varustetulla kontrabassolla yhdisti pianon ja basson kokonaisuudeksi, jonka päällä fonin oli hyvä leijua.
Seuraavat jami-illat
16.6. // Teemana Charlie Parker
Jouni Järvelä
30.6. // Teemana Kenny Dorham
Manuel Dunkel
14.7. // Teemana Horace Silver
Tero Saarti
21.7. //
Olli Ojajärvi
4.8. // Teemana Cole Porter
Jouni Järvelä