Vaikka Starlicker on kolmen miehen kollektiivi, Mazurek on kiistatta sen taiteellinen johtohahmo. Yhtyeen vibrafonisti Jason Adasiewics kuuluu uuden sukupolven vibrafonisteihin, jotka pyrkivät laajentamaan soittimen soundi-maailmaa. Rumpali John Herndonin tausta on enemmän rockin alueelta kuin jazzin. Hän kuuluu indierock – yhtye Tortoisen perustajajäseniin.
Puolalaista ja brittiläistä yhteistyötä pääkonsertissa edustaa Riverlom Trio. Puolalainen saksofonisti ja bassoklarinetisti Mikolaj Trzaska kuluu kategoriaan arvostettu maailmalla, mutta tuntematon Suomessa. Trzaska on vähitellen vakiinnuttanut asemansa johtavaksi hahmoksi vapaan improvisaation alueella Puolassa. Riverloam-trion rumpalin Mark Sandersin soittokumppaneihin on vuosien varrella kuulunut mm. Keravallakin vieraillut Evan Parker. Trion kontrabasisti Olie Brice kuuluu hieman nuorempaan jazzsukupolveen. Soittokumppaneihin kuuluvat mm. Paul Dunmall ja Louis Moholo-Moholo.
Kolmannen pääkonserttiesiintyjän Delirium – yhtyeen syntysanat lausuttiin jo vuonna 1999 saksofonisti Mikko Innasen opiskellessa Kööpenhaminassa. Sieltä löytyivät samanhenkiset muusikot, trumpetisti Kasper Tranberg, rumpali Stefan Pasborg ja kontrabasisti Jonas Westergaard. Yhtyeen leikkimielinen ja mielikuvituksellinen musiikki, jota eräät arvioijat kutsuvat nimellä free-bop, on kantanut hedelmää, mm. kiertueita pohjoismaissa ja muualla Euroopassa sekä kolme levytystä, joista viimeinen “Green Side Up” ilmestyi viime vuonna.
Pohjoismaista yhteistyötä edustaa myös pääkonsertin neljäs esiintyjä Samuli Mikkonen – Trygve Seim Duo. Jo pitkään suomijazzin parhaimmistoon kuulunut säveltäjä ja pianisti Mikkonen on vihdoin saamassa ansaitsemaansa jalansijaa myös muualla Euroopassa. Hänelle soittokumppaniksi on saatu norjalainen Trygve Seim, eräs tämän hetken lupaavimmista saksofonisteista maailmanlaajuisesti.
Seim soittaa myös Keravan kirkossa yhdessä Iro Haarlan ja Ulf Krokforsin kanssa. Hän kuuluukin vakituisena jäsenenä Haarlan kansainväliseen kvintettiin.
Kerava Jazz haluaa kunnioittaa M. A. Nummisen pitkää uraa ylivoimaisena avantgardistina Suomessa kutsumalla hänen Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterinsa vielä kerran esiintymään isolle ihailijakunnalleen Keski-Uudenmaan alueella.
Numminen perusti Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin vuonna 1969 yhdessä keravalaisillekin hyvin tutun järvenpääläismuusikon Jani Uhleniuksen kanssa. Uhlenius toimii edelleen orkesterin pianistina ja kapellimestarina. Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin jäsenet ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta vuodesta 1977 lähtien orkesteriin kuulunut swengihaitaristi Pedro Hietanen on edelleen mukana. Kontrabassoa on viime vuosina soittanut suomijazzin legendoihin kuuluva Pekka Sarmanto.
Aurinkomäen ilmaiskonserttiin tulee kitaristi Peter Engbergin johtama kvartetti, jossa mukana ovat suomijazzin huippunimet saksofonisti Joonatan Rautio, rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Antti Lötjönen. Seitsemän vuoden tauon jälkeen Aurinkomäellä tekee paluun myös ”Scandinavian action jazz” – duo Nieminen & Litmanen.