• Yhteystiedot
19.08.2022 10:51
  • Kirjaudu
Jazzrytmit
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Festivaalit
  • Konsertit
  • Levyt ja kirjat
  • Arkisto
No Result
View All Result
Jazzrytmit
No Result
View All Result
Home Festivaalit Festivaaliraportit

Laitilan Soittokunta pureutui vanhaan swingiin

Jouko Kirstilä
19.8.2018
Festivaaliraportit
A A

Kuvat: Olli Sulin

Jazzkukon sunnuntainen lopetusmessu veti väkeä penkit täyteen.

Laitilan Soittokunnan alkujuuret ovat kaukana historiassa. Jo vuonna 1889 Laitilan VPK:n Soittokunnan toiminnasta alkunsa saanut nykyinen Soittokunta kokoaa yhteen puhallinharrastajia Laitilan seudulta. Soittokunnan historian ajan tapahtumista kerrotaan yhtyeen kotisivuilla www.laitilansoittokunta.com, jos joku sattuu olemaan lähemmin kiinnostunut Soittokunnan vaiheista ja nykytoiminnasta.

Yhtye soittaa uutta ja vanhaa puhallinmusiikkia. Erityisesti Jazzkukko -festivaalin lauantain 28.7. Torilavan esiintymistä silmällä pitäen kokoonpano oli laatinut ja harjoitellut koko kesää varten swing -henkisestä erikoisohjelmaa. Iso orkesteri koostui laskujeni mukaan 26 harrastajasoittajasta, ”vauvasta vaariin”. Ei nyt ihan kuitenkaan, mutta mukana oli aivan nuoria ilmeisesti alakouluikäisiä ja vanhempia aina eläkeikään tulleita tai ainakin lähellä eläkeikää olevia soittajia. Ja soittaahan yhtye osasi, töitä oli selvästi tehty.

Minna Kajander toimi konsertin kapellimestarina ja juontajana.

Mukana oli koko kirjo puhallinsoittimia, trumpetti ja käyrätorvisektiosta klarinetteihin ja saksofoneihin. Järeämmät baritonisaksofonit ja tuubat olivat omana sektionaan. Näiden lisäksi ryhmässä löytyi vielä 2 huilistia, oboisti ja kolme lyömäsoittajaa.

Kaiken kaikkiaan kahdesti esiintynyt joukkue oli juuri ja juuri saatu mahtumaan lavalle kaikkine välineineen. Soittokuntaa johti kapellimestarina ja juontajana esiintynyt Minna Kajander.

Ensimmäinen setti sisälsi kappaleita laajasti musiikin eri rintamilta marssimusiikista tangoon, iskelmästä viihdemusiikkiin, calypsosta sambaan ja meksikolaista mariachia tapailevaan musiikkiin. Mukaan mahtui myös suomalaisten säveltäjien tekemiä sävellyksiä.

Toinen setti olikin sitten täysipainoista swingiä Glen Millerin, Count Basien ja Duke Ellingtonin tyyliin tunnettujen jazzstandardien parissa.

Ensimmäistä kertaa Jazzkukon historiassa mukana esiintymässä ollut Laitilan Soittokunta avasi osuutensa kappaleella Hogan’s Heroes March, mikä juontaa samannimiseen tilannekomediasarjaan, minkä viimeinen jakso esitettiin TV:ssä jo 1971. ”Tällaista tilannekomediaa saatamme nähdä täällä lavalla tänä iltana esityksemme aikana, saas nähdä”, sanoi Minna Kajander.

Seuraavaksi aikoinaan melkoiseksi hitiksi nousseen Jørgen Petersenin esittämän Särkyneen toiveen katu -kappaleen tulkitsi solistina tällä kertaa upeasti Marko Pullinen. Kappaleiden käännökset suomeksi tuovat monesti yllätyksiä, näin ei kylläkään ollut edellisen kappaleen kohdalla. Sitä vastoin yhden maailman kuuluisimman argentiinalaisen tangon El Choclo (maissintähkä) kohdalla nimi on kääntynyt Tulisuudelmaksi. Jo 1900-luvun vaihteessa (oletettavasti 1898) sävelletyn tangon nimi liittyy kuitenkin erään yökerhon johtajan lempinimeen.

Turku Jazz Orchestran vuoden alusta alkaen taiteelliseksi johtajaksi valittu trumpetisti Tero Lindberg oli sovittanut suureksi osaksi Laitilan Soittokunnan kevätkonserttien ohjelmiston kappaleita.

Trumpetisti Marko Pullinen “Särkyneiden Toiveiden Kadulla”.

Näin oli myös seuraavaksi kuultu kappale Valot, minkä Rauli ”Badding” Somerjoki teki tunnetuksi 1971 levytyksellään. Tämänkin kappaleen tulkitsi Marko Pullinen trumpetillaan.

Puuskainen tuuli setin aikana aiheutti pientä hämminkiä välillä, kun nuotit lähtivät välillä lentoon telineiltään pyykkipojista huolimatta. Mitäpä siitä, sillä jazzmusiikkiin liittyy oleellisesti improvisaatio ja kohta päästiin taas lentoon kohti Meksikoa.

Siitä edettiin elokuvamusiikilla, Chuck Mangionen säveltämällä tunnusmusiikilla elokuvaan Children of Sanchez (Sanchezin Lapset). Tehokkaan voimallinen kappale, missä tunnusomaista olivat nopeat rytminmuutokset ja lyömäsoittimien tukeva taustarytmitys jonkinasteisessa mariachi -musiikin hengessä.

Tuulen yltyessä Torilavan ympäristössä matka jatkui pysyen edelleen Karibian meren tuntumassa.  Mentiin Trinidad ja Tobagon saarien kansanmusiikin pohjalta syntyneen ja länsi-afrikkalaisista rytmeistä sekoittuneen calypson synnyinsijoille. Jos musiikissa voidaan puhua sanansaattajasta, niin calypso on viestittänyt uutisia lukutaidottomien keskuudessa. Sen yhteydessä voidaan puhua puskaradiosta, juorupalstasta tai iltapäivälehdistä. Lauletussa calypsossa on tyypillistä kehua itseään ja nälviä muita. Yllätys sinänsä oli se, että yhtye esitti Calypso Joen, minkä on säveltänyt trumpetisti ja orkesterinjohtaja Markku Johansson. Siis nyt kiihdytettiin ihka suomalaisen calypson tahdissa.

Monet varmasti muistavat huippusuositun brittiläisen Benny Hill Show -komediasarjan TV:stä.  Sarjaa esitettiin vuosikymmeniä ympäri maailmaa vuoteen 1991 asti, lähes Alfred Hawthorn ”Benny” Hillin kuolemaan asti. Shown marssipohjaisen tunnussävellyksen Yakety Sax kirjoitti saksofonisti Boots Randolph. Siitä tuli yhtälailla paljon kansainvälisesti versioitu esityskappale, mitä voi tänä päivänäkin kuulla mm. big bandien ohjelmistossa. Kappaleen voi soittaa monella tavalla, mutta ennen kaikkea siinä pitää olla mukana reilusti huumorihenkeä, rentoa huoletonta meininkiä, eikä liian tarkkaa nuottien seuraamista. ”Jos saa soittimensa sellaiseen hallitsemattomaan tilaan, niin silloin ollaan tämän kappaleen ytimessä”, sanoi Minna esitellessään kappaleen taustoja.

Sitten siirryttiin huolella vähän sivistyneenpään swingiin. Lauluntekijä ja muusikko Don Gibson lauloi 30. joulukuuta 1957 ensimmäisen kerran kappaleen “I Can not Stop Loving You“. RCA Victor Records julkaisi siitä singlen, mikä oli menestys. Siitä syntyi huippusuosittu kappale, mistä Gibsonin kuoleman aikoihin vuonna 2003 jo yli 700 laulajaa/artistia oli ehtinyt tehdä oman versionsa. Kappalettahan voi versioida tyyliin kuin tyyliin. Yhtyeen kapellimestarin oma suosikki oli Count Basien erittäin svengaava ja energinen versio tästä kappaleesta. ”Siinä kait voitaisiin sanoa olevamme lähinnä sitä jatsillista ydintä tämän kappaleen kohdalla.” Sitä lähdettiin tutkimaan vähän tarkemmin tällä kertaa puhallinorkesterin voimin.

Setin viimeisenä kappaleena mentiin samban tahtiin, ei brasilialaisittain, vaan tyylikkäästi suomalaisittain Timo Hytösen kirjoittamalla sambaversiolla Sisulla ja sydämellä.

Toinen setti täynnä swingin helmiä

Laitilan Soittokunnan toinen setti koostui puhtaasti swing-musiikin klassikkosävellyksistä, mikä tietenkin kiinnosti kovasti jazzhenkistä yleisöä. Penkit täyttyivät Torilavan ääressä nopeaan tahtiin, kun toisella lavalla esitys päättyi ja kansa ehti hyvässä järjestyksessä siirtyä paikalle.

Mukavan rento dixieland on varmaan aikojen kuluessa ollut se jazzin suuntaus, mistä monet ovat alkujaan päässeet jazzin saloihin kiinni. Näin kävi ainakin omalla kohdallani. Se tuntui silloin 1960-luvun alussa reippaalta ja railakkaalta hyvin innostavan sulavalta ja rytmisesti helposti omaksuttavissa olevalta. Sitä kuunteli mielikseen. Ehkä osin myös siksi, että se oli erilaista kuin sen ajan iskelmämusiikki, mikä oli enemmän suurien väkimäärien suosiossa. Hain kaiketi jotain poikkeavaa enkä seurannut mitä muut tekivät.

Laitilan Soittokunta aloitti dixielandilla, kun Dixie Patrol avasi toisen esiintymisen. Kappale tunnetaan ehkä paremmin nimellä American Patrol, millä nimellä Glenn Miller sitä soitti. Käsittääkseni kyseessä on sama kappale, mutta Dixie Patrol on enemmän marssin muodossa ja Miller puolestaan edusti enemmän swingulottuvuutta.

Kuten kuvasta näkyy ikähaarukka oli “vauvasta vaariin”. Nuoria koululaisia ja eläkeikää lähestyviä harrastajasoittajia.

”Kun puhallinorkesterin kanssa lähdettään tutustumaan jazzmusiikkiin, niin luontevaa on lähteä marssityyppisestä tyylilajista liikkeelle. Dixieland on oma musiikinlaji sinänsä, mutta sitä voitaneen pitää alkuna jazzmusiikille ja sen muille suuntauksille.  Kun marssi alkoi kyllästyttää, niin trumpetistien, klarinetistien tai pasunistien joukosta löytyi teemojen koristelijoita. Eipä siinä sitten paljon tarvinnut houkutella, kun pian olivat muutkin sektiot mukana, lyömäsoittajat, tuubistit jne.  Näin kertoi Minna ajatuksia swingistä puhallinorkesterin näkövinkkelistä.

Tämän dixieland avauksen jälkeen siirryttiin asian ytimeen eli 1930- ja 1940-lukujen swingkauden pariin. Tästä koostui toisen setin kokonaispaketti. Glenn Millerin orkesterin soittamana kappaleesta In the Mood tuli varsinainen hitti, mikä oli vuonna 1940 13 viikkoa yhtäjaksoisesti listojen kärjessä.

Tuolta ajoilta syntyi kappaleita, missä joku amerikkalainen kaupunki mainitaan. Väitetään, että lähes kaupungille kuin kaupungille sävellettiin oma kappale. Siitä päästiinkin sujuvasti seuraavaan kappaleeseen, mikä oli New York New York.  Tämä otettiinkin vuonna 1985 viralliseksi New Yorkin tunnuskappaleeksi. Kappale sinällään oli sävelletty jo lähes vuosikymmen aikaisemmin.

Tähän väliin Soittokunta päätti esittää suomalaista näkökulmaa sotilaskapellimestarin Pasi-Heikki Mikkolan kirjoittaman Jazzvalssin muodossa. Soiton aikana kova tuuli lennätti nuottitelineen kumoon kesken kaiken.

Kappaleen jälkeen kapellimestarimme Minna huomautti, että ”Tuuba ja huilu ovat soittimia, mitkä tarvitsevat eniten ilmaa alleen toimiakseen, pasuuna on hyvä kakkonen. Henkilö, joka puhalsi soiton aikana tuon nuottitelineen kumoon, ilmoittautukoon maanantaina tuolla opistotalolla klo 18.00 harjoituksiin.”  Kappaleen aikana tuubat saivat tosissaan tuulta purjeisiin tuuttaamalla räväkät matalat puhallukset ja Marko sooloili trumpetillaan. Jazzvalssi saatiin kaikesta pienestä tuuliongelmasta huolimatta siististi päätökseen.

Sitten palattiin Glenn Millerin pakeille. Pennsylvania 6-5000, eli toisin sanoen 736–5000 on puhelinnumero hotelli Pennsylvaniaan, minkä hotelli väittää olevan vanhin voimassaoleva puhelinnumero New Yorkissa. Tuxedo Junction kuului myös Glenn Millerin ohjelmistoon olennaisena osana, mutta se oli Erskine Hawkinsin sävellys vuodelta 1938 ja hänen oma orkesterinsa esitti sen ensimmäisenä. Tämä kappale tuli kuuluisaksi siksi, että se oli aina setin viimeiseksi esitetty biisi, jotta seuraava bändi tiesi pääsevänsä sen jälkeen lavalle. Nimi juontaa Keski-Lännessä sijaitsevaan alueeseen, missä afro-amerikkalaiset soittajat pääsivät soittamaan ja Tuxedo Junction on yksi tuon alueen junaseisakkeista.

Ohjelmassa oltiin jo lähellä loppusuoraa. Orkesterinjohtaja Count Basie sävelsi 81 vuotta sitten 12 tahdin blues kappaleen One O’Clock Jump, mistä syntyi aikansa suurimpia hittejä. Tämän kappaleen nimeen liittyy pieni tarina. Kun kappale oli valmis esitettäväksi ja levytettäväksi, niin sillä ei ollut nimeä. Levyn tuottaja katsoi kelloa, mikä oli juuri lähestymässä yhtä, niin hän sanoi, että laitetaan nimeksi One O’Clock Jump.

Glenn Milleriä tuntui löytyvän tähän settiin vielä yhden kappaleen verran ja se oli A String of Pearls, mikä nousi vuoden 1942 hittilistojen kärkeen kahdeksi viikoksi.

Kunniakkaan 129 vuoden ikään ehtinyt virkeä Laitilan Soittokunta päätti osuutensa Jazzkukko festivaalissa suuren jazzlegendan Duke Ellingtonin musiikin parissa. Duke Ellington In Concert sisälsi medleyn kappaleista Take the A Train, Don’t Get Around much anymore, Mood Indigo ja Caravan.

Laitilan Soittokunta oli selkeästi tehnyt paljon töitä saadakseen tämän ohjelmiston tuoduksi konserttiasteelle. Hyvin koko pakka onnistui toteutuksessaan. Kapellimestarina Minna Kajander alusti jokaista kappaletta pienellä tietopaketilla, minkä sisältöä olen tässä raportissa yrittänyt referoida. Oli mukava todeta, että musiikinharrastuspuolella on näinkin vankka ja päämäärätietoisesti toimiva eri ikäryhmistä koostuva kokoonpano, kuten Laitilan soittokunta. Jäsenten yhdessä rakentama ohjelmisto oli kokonaisuudessaan varsin vaativa, joten ei voi kuin onnitella heitä hyvästä suorituksesta.

Alla linkkejä kuultuihin kappaleisiin:
Setti I
Hogan’s Heroes March  https://youtu.be/ClTaF_hW_wE Jerry Fielding – Nebraska Wind Symphony
Särkyneen toiveen katu  https://youtu.be/tgv8B-eKUGM  Jørgen Petersen
El Choclo  https://youtu.be/XCXxJFmfGVc Louis Armstrong
Valot (sov.Tero Lindberg), https://youtu.be/4ri7W40lAYE Rauli ”Badding” Somerjoki
Children of Sanchez  https://youtu.be/txmxIn5lxKQ Chuck Mangione Medley
Calypso Joe  Markku Johanssonin versio https://youtu.be/bEfrB9ZS8fo  ja vuosikymmenten takaa laulettu versio https://youtu.be/WiayZdPESno The Andrews Sisters – Rum And Coca-Cola 1944
Yakety Sax March  https://youtu.be/Zcq_xLi2NGo Boots Randolph   https://youtu.be/XQIsdKl1KWE toinen hieno esitys Pamela Lind with Boots Randolph Play Yakety Sax & more  https://youtu.be/UdX3dxvZYOg Yakety March iso orkesteri.
I Can’t Stop Loving You  https://youtu.be/lcPkJPL_G7s  Count Basie Orchestra
Sisulla ja Sydämellä  https://youtu.be/DRa4I1v56z4 Kaartin Soittokunnan Soitto-osasto

II setti
Dixie Patrol  https://youtu.be/EAVejLjXVdw tunnettaneen myös Glenn Millerin American Patrolina
In the Mood  https://youtu.be/_CI-0E_jses Glenn Miller
New York, New York  https://youtu.be/yV4Ko-aIMHY Instrumental
Jazzvalssi Pasi-Heikki Mikkolan sävellys
Pennsylvania 6-5000  https://youtu.be/0OUkNOwpXtc Glenn Miller
Tuxedo Junction   https://youtu.be/IFeFaZoj2QY  Erskine Hawkins & His Orchestra  https://youtu.be/lqZ9YHrpyTU BBC Big Band Orchestra
One o’clock Jump  https://youtu.be/cXq7eb_HJ7w Count Basie & His Orchestra (1943)
String of Pearls   https://youtu.be/jg2vtWezWbw  Glenn Miller Orchestra
Duke Ellington in Concert  https://youtu.be/OeGeD7pbywY  Take the A Train, Don’t Get Around much anymore, Mood Indigo, Caravan

Jazzkukon juhlallinen päätös

Kirkkoherra Petri Laitinen toi sanallisen viestin Jazzkukko 2018 lopettaneeseen messuehtoolliseen .

Sunnuntaina 29.7. iltapäivällä oli Laitilan torin lavan ääreen kokoontunut runsaasti yleisöä ottamaan vastaan Blues Brothers Messun, minkä Jazzkukko -festivaalin 2018 organisaatio oli järjestänyt yhteistyössä Laitilan Seurakunnan kanssa.

Se oli samalla hieno päätös tämän vuotiselle festivaalille, mikä onnistui järjestelyiltään erinomaisesti.

Liturgina laulusta vastasi kirkkoherra Petri Laitinen, joka toimitti messuprojektin kuin jumalanpalveluksen ikään.  Projekti oli kokonaisuutenaan vähän niin kuin jumalanpalvelus, missä jaettiin ehtoollinen ja kolehtikin kerättiin.

 

 

Blues Brothers jakoi vauhdikasta ehtoollismusiikkia amerikkalaiseen tyyliin.

Poikkeuksena toki oli se, että paikalla oli erikseen kasattu projektiluontoisesti 8-miehinen suomalaisista ammattimuusikoista koostuva Blues Brothers -orkesteri.

Siinä soittivat tenorisaksofonia Pekka Välimäki, pasuunaa Kari Leino, trumpettia ja flyygelitorvea Risto Oinaala, kitaraa Kimmo Gröhn, pianon koskettimia juoksutti Iiro Salmi, kontrabassoa soitti Vesku Saloranta ja rumpujen takana hääri Juha Salminen.

Jazzkukko 2018 Laitila
Torilava: Lauantai 28.7.2018 17.00 ja 19.15 Laitilan Soittokunta
Torilava: Sunnuntai 29.7.2018 klo 15.00 Blues Brothers Messu

ShareTweetSendSend
Jouko Kirstilä

Jouko Kirstilä

Aiheeseen liittyvää

Impressions of Baltic Sea Jazz 2022, by Roger Bennett

Impressions of Baltic Sea Jazz 2022, by Roger Bennett

Toimitus
10.8.2022

As an American jazz fan visiting Finland during the summer of 2022. I had heard whisperings while in Helsinki about...

Kitaristi vaihtoi jazziin ja ilahdutti – Varre Vartiainen Espalla

Kitaristi vaihtoi jazziin ja ilahdutti – Varre Vartiainen Espalla

Eila Kaarresalo-Kasari
7.8.2022

Kitaristi Varre Vartiainen on harvinainen ilmestys. Hän loikkaa rockista jazziin ja luo uudenlaista kitarismia. Tuloksena on yhdistelmä, jossa rockin raaka...

Charles Lloyd huipensi Lokkilavan mittavan jazzannin

Charles Lloyd huipensi Lokkilavan mittavan jazzannin

Matti Laipio
18.7.2022

Charles Lloyd soittaa 84-vuotiaana paremmin kuin koskaan. Tämän väitteen allekirjoitan mielelläni. Niin hienoa soittoa kuultiin Pori Jazzin Lokkilavalla lauantaina. Korkeammatkin...

Pirta Mikkola

Viikon suosituimmat

Merisatamanrannan jazzkeitaassa svengataan tasokkaasti

14.8.2022
Jockefeller Jazz Quartet: Sagittarius A

Jockefeller Jazz Quartet: Sagittarius A

15.8.2022
Mahtava konsertti Teppo Hauta-ahon muistoksi

Mahtava konsertti Teppo Hauta-ahon muistoksi

10.6.2022

Suosittelemme

Kitaristi vaihtoi jazziin ja ilahdutti – Varre Vartiainen Espalla

Kitaristi vaihtoi jazziin ja ilahdutti – Varre Vartiainen Espalla

7.8.2022
Impressions of Baltic Sea Jazz 2022, by Roger Bennett

Impressions of Baltic Sea Jazz 2022, by Roger Bennett

10.8.2022
Rick Margitza ja Robben Ford Helsinkiin ja Iisalmeen

Rick Margitza ja Robben Ford Helsinkiin ja Iisalmeen

26.7.2022
  • Yhteystiedot

© 2022 Jazzrytmit - Vuodesta 1994. ISSN 1798-0607

No Result
View All Result
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Festivaalit
  • Konsertit
  • Levyt ja kirjat
  • Arkisto

© 2022 Jazzrytmit - Vuodesta 1994. ISSN 1798-0607

Kirjaudu sisään

Unohditko salasanasi?

Uusi salasanasi

Syötä käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi:

Kirjaudu
Käytämme verkkosivuillamme evästeitä tarjotaksemme sinulle osuvimman kokemuksen muistamalla valintasi ja toistuvat vierailut. Napsauttamalla "Hyväksy kaikki" hyväksyt KAIKKIEN evästeiden käytön. Voit kuitenkin käydä "Evästeasetuksissa" antaaksesi mukautetun suostumuksen.
Hyväksy kaikkiKielläEvästeasetukset
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
CookieLawInfoConsent1 yearRecords the default button state of the corresponding category & the status of CCPA. It works only in coordination with the primary cookie.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
CookieDurationDescription
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSCsessionYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt.innertube::nextIdneverThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requestsneverThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
jnews_view_counter_visits[0]1 dayNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo